Sitronvann. Skrell en sitron og kutt den opp i skiver eller
biter og legg i en mugge med vann. Ferdig til å drikke.
– Hvis en bruker økologisk sitron kan også skallet brukes.
Frukt til frokost. Skrell en banan, eple eller klementin.
Kutt opp i biter og ha litt youghurt oppå. Ferdig.
– Husk å spise frukt på tom mage; og ikke etter tunge kjøttmåltider.
Grunnen er at frukt må gå fort gjennom systemet.
Hvis det blir liggende i kø bak tungtfordøyelig
mat kan det bli gjæring som utvikler gass.
Brødspising. Bruk tynne skiver og mye pålegg.
Bruk gjerne smør på skiva.
– Melet i vanlig brød inneholder en syre som binder opp mineraler.
Vanlig brød er derfor en antagonist som hemmer næringsopptaket.
I surdeigsbrød har bakteriene omdannet dette til næring.
– Flere og flere har oppdaget dette og surdeigsbrød begynner
å komme i vanlige butikker; bl.a. i Rema 1000.
Havrekli eller kruskakli,
er fiber som kan bidra til å regulere fordøyelsen.
Bland en spiseskje
inn i grøt, supper, frokostblanding eller i vaffelrøra.
Potet gir mange kalorier og er ikke særlig vitamin- eller næringsrik.
– Bruk derfor mindre potet, og heller gulrot, kålrot, ol.